Wat zegt je huilende baby eigenlijk?


Ga terug

Je baby huilt – maar wat zegt je baby eigenlijk?

Het is heel frustrerend om jezelf niet te kunnen uiten. Dit ervaren pasgeboren baby’s ook. Gelukkig bestaat Dunstan Babytaal. Wij hebben veel gehad aan de onderstaande tips en delen deze graag met je.

Dunstan babytaal

De vijf geluiden van Dunstan Babytaal

Volgens Dunstan Babytaal gebruikt je baby de volgende vijf ‘woorden’. Kan jij ze herkennen bij je baby?

1. Neh: ik heb honger
Als je baby een geluid maakt dat klinkt als ‘Neh’ of ‘Nah’, weet je dat het etenstijd is. Het geluid ontstaat door de zuigreflex. Door je kindje te voeden, voelt hij zich weer voldaan.

2. Owh: ik ben moe
Het geluid ‘Owh’ of ‘Auw’ is vergelijkbaar met het geluid wanneer je hardop gaapt. Het geluid ontstaat door de gaapreflex. De mond van je baby krijgt hierbij een ovale vorm. Even een dutje doen of je kleine op bed leggen lost dit ‘probleem’ op.

3. Eairh: ik heb last van darmkrampjes
Wanneer je baby de klank ‘Eairh’ laat horen, heeft hij last van darmkrampjes. Het geluid is lastiger te herkennen dan de andere geluiden. Meestal kijkt je baby moeilijk als hij dit geluidje maakt. Ook kan hij zijn benen optrekken. Op de website van 24baby.nl vind je een aantal tips voor darmkrampjes

Met deze tips kan je de buikkrampen verzachten

4. Eh: er zit een boertje dwars
‘Eh’ betekent dat je baby een boertje moet laten. Het geluid ‘Eh’ lijkt erg op ‘Neh’ en ‘Heh’. Het is daarom belangrijk om goed naar de beginklank te luisteren.

5. Heh: ik wil een schone luier`
‘Heh’ betekent dat je baby zich oncomfortabel voelt. Meestal heeft hij een volle luier, maar het kan ook door iets anders komen. Heeft je baby het koud of juist te warm? Ligt hij in een ongemakkelijke houding? Bij dit woordje is het soms iets minder duidelijk wat je baby precies wil.

4/5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adispscing elit.

PATRICK GERRITSEN – Vader van 2 kinderen

Meld je gemakkelijk en snel bij ons aan.

Volg ons op social media

Volg ons op Instagram

Geef je like op Facebook

Neem contact op

We staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar.

info@kraamzorgbebe.nl

026-7850901

Kraamzorg Bèbè
Delta 1F

6825 ML Arnhem